Playstation VR – Hur du löser problemet med tracking

Playstation VR fick en lite rasslig start på upplevelsen i och med att många konsumenter och recensent bland annat vi själva upptäckte att trackingen av Playstation move kontrollerna spökade. Men förhoppningsvis så har vi en lösning som fixar problemet med kameran och move trackingen för Playstation 4 och ger dig den perfekta PSVR upplevelsen du förtjänar.

Problemet verkar ligga i att om man stänger av sitt Playstation 4 till stand-by (Soft reset) så börjar kameran strula med trackingen. Den kommer inte riktigt i synk med handkontrollerna efter det att du återupptar spelandet.

Hur du märker av att du är drabbad av problemet

  • Bilden/den virtuella världen rör sig  utan att du själv rör dig.
  • Händerna på skrämen eller kontrollerna rör sig utan att du själv gör något med kontrollerna.
  • Du får upp en varning på skärmen om att du är utanför spelarean.

 

Lösningen på problemet med PSVR kameran är enkelt

Se först till att själva setupen gjorts korrekt och att allt är kalibrerat som det skall. Se därefter till att det inte finns någon stark ljuskälla som kan störa kameran genom att dra åt sig dess uppmärksamhet. Movekontrollerna har olika färg och lyser starkt och det är dessa ljuskällor som kameran letar efter för att hålla koll och tracka rörelserna. Det kan även vara en reflection i ett fönster eller liknande som kan ställa till det rejält ibland.
För att kontrollera detta på bästa sätt kan du gå till Settings –> Devices –> PlayStation Camera –> Adjust PlayStation Camera.

När du gått igenom de ovanstående alternativen och detta inte löst problemet gör följande:

För att ordna trackingen igen så bör du se till att inte försätta ditt Playstation 4 i stand-by läge. Detta är anledningen till att rapporter världen över inkommit om att trackingen inte fungerat som den skall. Enligt källor vi varit i kontakt med och även från våra egna tester har vi kunnat säkerställa att detta löser problemet.

Det du gör är att alltid se till att stänga av ditt Playstation 4 system helt och hållet så det inte blir en soft power-off(standby) utan det är helt avstängt. Är du osäker dra ur sladden!

Vi hoppas att vår guide kan hjälpa alla er som drabbats av detta problem att själv lösa det. Vi med flera har meddelat Sony om detta och vi hoppas samt förutsätter att de redan arbetar på en uppdatering som kommer lösa detta temporära problem inom en snar framtid.

 

Vi vill gärna höra din åsikt

Leave a reply