Xiaomi ökar på sin mobila VR upplevelse med nya Mi VR

Xiaomi planerar ännu ett till mobilt vr headset för sina användare; detta då de idag tillkänna gav nya Mi VR glasögonen. De säger att Mi VR kommer bli deras första vr headset med tillhörande inertial motion kontroller.
Xiaomi’s debut headset var Mi VR Play som tillkännagavs redan i sommras och skall rikta sig till den breda folkmassan som ett instegsheadset till vr, precis som Samsung Gear VR. Dock är de än så länge enbart tillgänglig för exklusivt utvalda beta-testare.

Precis som med övriga mobila headset så är Mi VR enbart kompatibelt med Xiaomi’s egna mobiltelefoner. Så tyvärr får vi i Sverige förmodligen inte se dessa då deras telefoner i dagsläget inte lanserats här. Nya Mi VR kommer dock att lanseras i Kina och prislappen hamnar på ca: 300 svenska kronor.

Hårdvaran i dessa vr-glasögon är en dedikerad rörelsesensor och ett väloptimerat system som skall kunna ge superlåg latency (16 ms), vilket skall minska risken för illamående. Man får även med den tidigare nämnda 9-axis motion kontrollern för att direkt kunna spela de flesta appar och spel utan problem. VR innehållet går att hämta från deras egna Xiaomi app store.

Design mässigt är det ett par riktigt snygga vr-glasögon. De tycks ha inspirerats ganska bra av Playstation VR glasögonen dock i både färgval och design.

xiaomi - Mi vr headset

Vi vill gärna höra din åsikt

Leave a reply