Bäst i test

Test av HTC Vive’s VR glasögon – VR blev just ännu bättre

9.2 Total Score
Perfektionisten!

Klar etta på listan av de VR-headset vi testat blir HTC Vive. Priset drar ner vårt betyg en gnutta men för de som besitter en dator med rätt prestanda och en plånbok med utrymme så finns det inget annat alternativ. Upplevelsen är intesiv och man blir riktigt indragen. Vill du ha prestanda, bildkvalité och den bästa spelupplevelse så är det Viven som gäller.

Pris
6.5
Upplevelse
9.4
Prestanda
9.3
Spel
9
PROS
  • Bästa VR upplevelsen
  • Handkontrollernas finesser
  • Partnerskap med bl.a Valve (Steam)
  • Topp kvalité på bild
  • Skön passform
CONS
  • Priset
  • Kräver en kraftfull dator
User Rating: 4.35 (1 votes)
HTC Vive

Read review

9490 Kr

Alla VR

Vårt betyg på HTC Vive VR

Är de verkligen så bra som många får dem att framstå?

-Ja, just nu så har HTC tillsammans med Vavle skapat ett riktigt bra VR headset som just nu ligger sig starkt i täten. Mycket tack vare att Playstation VR tappade en hel del poäng med tanke på att själva trackingen tappar kontakt. HTC Vive är klart dyrare och de kräver en rätt bra speldator för att kunna driva de tyngre speltitlarna. Men sitter du redan på en bra dator samt att du har det kapital som krävs så finns det ingen tvekan om att Viven är den utlimata virtuella upplevelsen. Vi använder i stora drag enbart Vive då det är bra skärpa i bild, snabb respons och just room-scale trackingen som gör det möjligt att röra sig i spelet genom att i verkligeheten är oslagbar. Relativt simpel att sätta upp och det enda negativa med dem är tyvärr det höga priset och den prestanda på datorn som krävs för att utnyttja det till fullo.

 

Vårt test av HTC Vive VR och varför vi tycker att du borde köpa dem

För att sätta VR i främsta rummet har HTC och Valve som äger en hel del spelrättigheter inklusive steam gått ihop för att skapa den bästa virtual realtiy upplevelsen genom deras nya satsning HTC Vive VR. HTC vive är de just nu dyraste VR-Glasögonen på marknaden och slår Occulus rift och Playstation VR glasögon med ett par tusen i pris.

Frågan är då: -Är HTC Vive värd denna stora summa pengar?
Vi har testat den och så här tycker vi om HTC vive’s vr headset.

HTC Vive, den ultimata och bästa VR upplevelsen

Men varför kostar HTC Vive så mycket mer?
HTC vive är inte som alla andra typer av VR utan de har direkt höjt ribban tack vare deras rumsavkänning gör att du inte bara kan se dig runt omkring i den virtuella världen, utan du kan röra dig runt i den genom att fysiskt röra dig åt olika håll. Du kan även interagera med världen tack vare de skräddarsydda handkontrollerna som medföljer. Om inte detta är att ta Virtual Reality till nästa nivå så vet jag inte.

Att den sedan har en inbyggd skärm är något MSI Gaming tagit tillvara på. De har redan tagit fram en väska som skall passa deras bärbara gamingdatorer, vilket betyder att begränsningarna på din telefons prestanda inte finns. Du kan även koppla upp HTC Vive VR mot datorn för att uppleva en ännu mer optimal Virtuell verklighet och kunna köra mer krävande spel i framtiden.

Nu när den lanserats så är frågan, är Htc Vive värt pengarna?

Priset i Sverige ligger på strax över 9000kr vilket är väldigt mycket pengar kan tyckas. Men man bör då tänka på att de levereras med, två handkontroller samt motion trackers samt mjukvaran: Tilt Brush, Zombie training simulator och the gallery 1: call of the starseed.

testar-htc-vive-vr-headset

Funktioner som gör att HTC Vive sticker ut som de bästa VR-headsetet

Första man lägger märke till är dess smidighet och komforten som medför de mjuka headsetet. Billiga varianter av VR är knappast komfortabla och sitter inte i närheten så bra som Viven.

Hög upplösning: 2160 x 1200 kombinerad upplösning med 90 Hz refreshrate ger en kristallklar och mjuk bild. Du har en 110 graders synvinkel som fångar stora delar av rummet.

32 separata sensorer monterade på headsetet gör det möjligt att röra sig runt och uppleva bilder, spel och video i 360 graders HD kvalité.

Har en inbyggd skärm med hög upplösning och kan därför kopplas in till en bärbar dator för att ge högre prestanda än vad du någonsin kan få genom en telefon.

Frammåt sitter en high definition kamera monterad som gör att den virtuella världen och vår egen smälter ihop.

Utbytbar vaddering i VR-headsetet ger maximal komfort och de passar ovanpå de flesta vanliga glasögon. Så även om du har synproblem kan du spela utan problem.

Framtagna av spelskapare för att ge den ultimata VR spelupplevelsen.

htc-vr

LÄS ÄVEN: Hur fungerar virtual reality?

 

Vad tycker de som testat HTC Vive redan

Ju fler som tycker till desto bättre.

”Helt otroligt, äntligen fick jag uppleva samma känsla som när man var barn och fick sin första konsol! Alla måste få chansen att testa VR, man kan inte låta bli att le.” -Queo
”Jag var väldigt skeptisk till en början, men efter att ha testat HTC Vive hos en kompis så var jag såld! Gjorde en pre-order samma dag och när jag väl fick mitt HTC vive headset så kan jag konstatera att det var värt väntan och pengarna. Total tillfredställelse och underhållning ingår.” -Andreas

Under vårt test så märker man tydliga skillnader på Viven och övriga VR headset som Oculus Rift och Playstation VR. De totalt 70 sensorerna som sitter monterade på headsetet ger en sömlös upplevelse och minsta lilla rörelse på huvudet registreras av de två rörelsesensorerna som placeras ut i rummet för en fantastisk Virtuell spelupplevelse

Ja vi pratar hela tiden om spelupplevelser och det är kanske ingen hemlighet att det är just på spelfronten och innuti appar som VR gör sig som bäst. Speciellt med HTC Vive som gör det väldigt svårt att inte dras med i spelen tack vare room-scale, de riktigt snygga och användbara handkontrollerna.

Att spela på Htc Vive

Fallout 4 till Vive VR

Bara känslan att kunna röra sig runt i rummet man står i och samtidigt röra sig i spelet gör att man ganska snabbt försvinner in i spelvärlden och verkligheten utanför suddas bort rätt fort. Kombinerar vi detta med lite adrenalin och ett spel i högt tempo, ja då kommer det. Vi började ducka, hoppa från sida till sida. Allt för att undgå projektiler från robotarna i spelet ”Space Pirate Training”. Men det var kanske bara en tidsfråga innan man kände en smäll och verkligheten gjorde sig påmind i form av en fysisk vägg. Men efter ett tag lärde man sig att både glömma den tråkiga verkligheten samtidigt som man höll sig innanför sin rektangel på 2m x 1,5m som enligt htc skall vara minimum. Vi testade mindre utrymmen och det fungerade bra att spela även där men vi skulle säga att mellan 2×2-4×4 meter är den optimala storleken då du lättare kan hålla dig inom spelområdet och undviker att riva ner det där gamla kina porslinet som står i vitrinskåpet.

Förvänta dig att HTC Vive kommer lura din sinnen och hålla dig kidnappad i denna fantastiska virtual reality värld. En riktigt bra funktion som HTC och Valve tagit med är den att notifikationer, meddelanden och samtal som normalt skulle kräva att du tar av dig ditt headset och ser efter nu inte kommmer störa i din spelupplevelse. På ett snyggt sett kommer dessa introduceras för dig i den virtuella världen genom att koppla upp till din mobila enhet via bluetooth. På så sätt kan du ha kontakt med den yttre världen även om du just då inte har någon lust att vistas där.

HTC Vive

Read review

9490 Kr

Alla VR

SteamVR spel och Virtual reality appar

När det kommer till ny teknik och nyutvecklade konsoler så är innehållet bland det viktigaste för att det skall tas emot med öppna armar. Till HTC vive’s VR glasögon och även övriga VR glasögon så är det viktigaste för framgång appar och spel kompatibla med Virtual reality.

Sammarbetet mellan Valve och HTC för att ta fram Vive är en enorm framgång för just spelnördarna och det släpps nya VR spel för varje vecka som går. Trots det att lanseringen av vive i Sverige nyligen inletts så finns redan en hel del spel tillgängliga och kostnaden per spel är alltifrån 20kr uppåt.

 

Bäst i test
Vi vill gärna höra din åsikt

Leave a reply